Скупштина сутра о јавним признањима

Поводом дана општине Алексинац, 5. јуна, општински парламент ће на сутрашњој седници одлучивати о јавним признањима која ће бити додељена појединцима и колективима, а поводом најављеног празника. Пред одборницима Скупштине општине наћи ће се предлог којим се за највише признање „Плакету” предлажу Драган Трајковић, тренер џудо и џиу-џицу клуба „НиФ” из Алексинца и репрезентације Србије и Синиша Ристић, оснивач и власник предузећа „Ферос”. По мишљењу предлагача Трајковић је ово признање заслужио за постигнуте резултате у области промоције и афирмације спорта, а Ристић за остварене резултате у области привреде.

Новчане награде, ако Скупштина подржи предлоге, би требало да добију Андрија Живадиновић из Житковца, ученик нишке гимназије „Светозар Марковић” и члан математичке репрезентације Србије и Јован Раденковић, ученик трећег разреда Алексиначке гимназије који је у више области остваривао запажене резултате на свим нивоима такмичења.

За јавно признање „Похвала” ове године конкуришу Завичајно одељење Библиотеке „Вук Караџић” у Алексинцу, Милена Крстић, професорка математике у Алексиначкој гимназији, Споменка Лукић, учитељица у Основној школи „Љупче Николић” и Олга Зуровац, ученица алексиначке школе „Љупче Николић”.

Међу предложеним кандидатима за поменуто признање су и Миодраг Војиновић из Алексинца, добровољни давалац крви и Мина Ђорђевић, кошаркашица турског „Фенербахчеа” и репрезентације Србије, за постигнуте резултате у области спорта.

Милена Максимовић, директорка Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац”, је такође кандидат за ово признање, а предлагач је сматрао да је кандидаткиња исказала управљачке способности које су биле од користи не само установама које је предводила, већ и за све грађане наше општине и њихове госте.

Руководећи се ранијим искуствима, до сада колико је нашој редакцији познато, Скупштина општине се није негативно определила ни за један предлог који је стигао од надлежне парламентарне комисије која се бавила овим питањем, па се очекује да предложене кандидате видимо на позорници Дома културе, за Дан општине када ће им бити уручена признања и награде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − nine =