Поштен и скроман: Алексинчанин пронашао три хиљаде евра и не жели у медије

Одолети новцу у овом савременом времену, нарочито оном који лако дође, је велико искушење за већину нас. Али то није и за Ивана Митровића, поподневног чистача на алексиначкој „Зеленој пијациˮ. Он је јуче поподне између тезги нашао новчаник једног иностраног пензионара из села Јаковља у коме је било поред документације и три хиљаде евра.

Према речима шефа пијаце Жарка Војиновића, наш поштени суграђанин је тог истог дана око 14 часова и 30 минута пријавио пронађени новчаник и заједничким бројањем установљено је да се у њему налази горе наведена сума новца. Пошто су видели одакле је особа која је изгубила новчаник, Војиновић се сетио свог комишије који је из тог истог села и тако успоставио контакт и вратио том пензионеру докуманта и нађене евре.

Поштени проналазач радник ЈКП „Комуналне услугеˮ Иван Митровић није био расположен за медијско експонирање и кратко нам је казао да ништа посебно није учинио, јер нађене ствари нису припадале њему и ни у једном тренутку није размишљао да их присвоји. Он још каже да је и раније налазио по пијаци разне изгубљене ствари, али оволику своту новца никада. Каже стално неко нешто заборави или изгуби. И увек је нађено пријављивао.

Митровић није желео да се фотографише, нити да даје изјаве, наставио је са својим свакодневним послом. Он је особа која је при крају свог радног века, али честитост и скромност које показује су не само за поштовање, већ и за наук млађима. Наравно, ако се ове вредности још увек цене, односно речником млађих генерација ако су кул.

Митровић каже да није упознао особу која је изгубила новчаник са новцем и да није добио ни хвала. Наша редакција је контактирала са директором предузећа Далибором Марковићем, који је данас одсутан. Из похвале које су изречене на рачун овог поштеног радника, добили смо обећање од првог човека „Комуналних услугаˮ да ће Митровићеве заслуге бити вредноване.

Осим предузећа у коме ради, према овом скромном и поштеном човеку, поштовање би требало да искаже и локална заједница. Видећемо.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =