Antena Prćilovica

Uznemireni meštani Prćilovice: Branićemo i fizički postavljanje bazne stanice

Nekoliko stotina meštana Prćilovice izlaskom na ulice danas je još jednom izrazilo nezadovoljstvo namerom mobilnog operatera VIP da u blizini dečjeg igrališta, u centru sela, postavi baznu stanicu visine 35 metara. Oni zahtevaju da se pronađe alternativna lokacija van naselja gde bi eventualno bila postavljena antena i ističu da će po svaku cenu ostati dosledni u svojim zahtevima. Dok budu tražili način da pravno reše problem, najavljuju da će ako zatreba i fizički sprečiti postavljanje, po njihovom tumačenju, ovog štetnog objekta.

Nezadovoljni okupljeni meštani istakli su da se na obližnjem igralištu igraju njihova deca, da je nedaleko seoska škola, a i da je okolina spornog mesta gusto naseljena. Građanima koji su i danas protestovali na dečjem igralištu obratio se predsednik opštine Nenad Stanković, koji je predvodio delegaciju Opštinske uprave u kojoj su bili načelnik Odeljenja za građevinske poslove Dalibor Marković, stručnjak za ekologiju Vladimir Nikodijević i granđevinski inspektor Jelena Živković. Predsednik je rekao meštanima da je investitor prikupio svu potrebnu dokumentaciju za izdavanje dozvole i da je Opštinska uprava postupila po zakonu. Prvi čovek opštine je naglasio da bi bilo kakva opstrukcija investitora, dala mu šansu da tuži lokalnu samoupravu i naplati navodno nastalu štetu.

Antena Prćilovica

Meštani nisu bili zadovoljni ovakvim objašnjenjem, osporavajući da postavljanje ovakvog objekta ne utiče na njihovo zdravlje, posebno najmlađih stanovnika. Oni su predstavnike opštine upoznali i sa navodno spornim imovinskim odnosima na parceli koju je privatni vlasnik izdao investitoru. Više građana tvrdi da je krajem februara ta površina navodno, na štetu imovine mesne zajednice, na nepoznat način uvećana za blizu jedan ar.

Predsednik opštine je rekao da opština nije adresa gde treba dokazivati te pravne odnose, a da će lokalna samouprava nezadovoljnim građanima posredstvom svojih službi pomoći da pravnim putem dođu do rešenja.

Antena Prćilovica

Nakon jednočasovnog razgovra stiče se utisak da će meštani istrajati u svojim zahtevima, ali i da je ova prćilovačka priča daleko od epiloga, bez obzira kakav će on biti. Sa druge strane, utisak je i da u lokalnoj samoupravi postaju svesni da ovo nije samo pravni problem, već i izražena uznemirenost građana najvećeg sela u opštini.

 

Šta su još predočili meštani Prćilovice i kakav su odgovor dobili od prvog čoveka opštine Nenada Stankovića u narednim napisima.

 

2 komentara

  1. to ce sns mafija u toku noci da postavi kada nikog ne bude bilo napolju da to vidi i “fizicki” brani.. da se kladimo?

  2. Tako je.
    Samo hrabro nema predaje!!!!
    Danas Vip antena sutra 5g mreža da nas dokusure. E pa ne dam!!!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eighteen + 5 =