Antena Prćilovica

Узнемирени мештани Прћиловице: Бранићемо и физички постављање базне станице

Неколико стотина мештана Прћиловице изласком на улице данас је још једном изразило незадовољство намером мобилног оператера ВИП да у близини дечјег игралишта, у центру села, постави базну станицу висине 35 метара. Они захтевају да се пронађе алтернативна локација ван насеља где би евентуално била постављена антена и истичу да ће по сваку цену остати доследни у својим захтевима. Док буду тражили начин да правно реше проблем, најављују да ће ако затреба и физички спречити постављање, по њиховом тумачењу, овог штетног објекта.

Незадовољни окупљени мештани истакли су да се на оближњем игралишту играју њихова деца, да је недалеко сеоска школа, а и да је околина спорног места густо насељена. Грађанима који су и данас протестовали на дечјем игралишту обратио се председник општине Ненад Станковић, који је предводио делегацију Општинске управе у којој су били начелник Одељења за грађевинске послове Далибор Марковић, стручњак за екологију Владимир Никодијевић и гранђевински инспектор Јелена Живковић. Председник је рекао мештанима да је инвеститор прикупио сву потребну документацију за издавање дозволе и да је Општинска управа поступила по закону. Први човек општине је нагласио да би било каква опструкција инвеститора, дала му шансу да тужи локалну самоуправу и наплати наводно насталу штету.

Antena Prćilovica

Мештани нису били задовољни оваквим објашњењем, оспоравајући да постављање оваквог објекта не утиче на њихово здравље, посебно најмлађих становника. Они су представнике општине упознали и са наводно спорним имовинским односима на парцели коју је приватни власник издао инвеститору. Више грађана тврди да је крајем фебруара та површина наводно, на штету имовине месне заједнице, на непознат начин увећана за близу један ар.

Председник општине је рекао да општина није адреса где треба доказивати те правне односе, а да ће локална самоуправа незадовољним грађанима посредством својих служби помоћи да правним путем дођу до решења.

Antena Prćilovica

Након једночасовног разговра стиче се утисак да ће мештани истрајати у својим захтевима, али и да је ова прћиловачка прича далеко од епилога, без обзира какав ће он бити. Са друге стране, утисак је и да у локалној самоуправи постају свесни да ово није само правни проблем, већ и изражена узнемиреност грађана највећег села у општини.

 

Шта су још предочили мештани Прћиловице и какав су одговор добили од првог човека општине Ненада Станковића у наредним написима.

 

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 9 =