УСУК “Завичај” ове суботе окупља афористичаре

Пету годину заредом Удружење стваралаца у култури „Завичај” окупиће најбоље афористичаре из земље и региона на Међународној манифестацији „Дани сатире – Павле Тончић”. Ова манифестација установљена је пре шест година, а по пети пут организује се као међународна манифестација.

У сали биоскопа „Морава”, ове суботе, биће уприличена свечана додела признања и награда ауторима најбољих афоризама пристиглих по међународном конкурсу који спроводи ово удружење из Житковца.

− Ми смо при крају припрема, јер од априла месеца траје овај конкурс, прикупљање афоризама, жребање и обавештавање свих оних који су добили одређена признања и награде и ево у суботу један величанствени скуп, барем за нас, јер се ове године јавило чак 130 учесника из 15 земаља из региона и иностранства. Имамо најаву да ће нам доћи и гости из Румуније, а осталима ћемо послати путем амбасада. Чућемо, да не претерам, преко 50 афоризама и то оних најуспешнијих и надам се доброј посети публике, као што је то био случај и прошле године – сматра Драгослав Ристић, један од чланова Организационог одбора манифестације и члан Удружења стваралаца у култури „Завичај”.

Поред читања афоризама овај културни догађај биће употпуњен и културно-уметничким програмом. Сваке године манифестацију прати и Зборник радова, који обухвата све прихваћене пристигле афоризме и чини једну праву ризницу ове кратке хумористичке форме на чак 250 страна.

Свечани скуп одржаће се дакле у суботу, 29. јуна, у сали биоскопа „Морава” у Житковцу са почетком у 13 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + thirteen =