У центру Алексинца свирао се и певао рок

Просветни радници наше општине често организују хуманитарне концерте, како би прикупили помоћ онима којима је заиста потребна. Уз велику љубав коју гаје према музици, сваким наступом суграђанима пружају пријатан музички ужитак, али и прави спектакл.

Овог пута, на концерту под називом „Свирај певај рок”, су у уторак, испред овдашњег Дома културе, заједно су наступили „Распевана просвета” и „Black George school band”, бенд основне школе „Вожд Карађорђе”, као и гост изненађења Мирослав Цветковић Цвеле, чувени басиста.

Овај жанр је већ дуго присутан међу млађом и старијом публиком, с обзиром на то да је школски рок бенд привукао доста пажње, наша саговорница, Маја Радоман Цветићанин, чланица хора „Распевана просвета” и директорка основне школе „Вожд Карађорђе” нам је рекла нешто о самој идеји целокупног програма.

‒ Ми певамо и свирамо рок зато што смо желели да ову целу причу заокружимо. За време „Читалића” је распевана просвета певала песме које су написали познати српски писци, а певају познате рок групе. Одлучили смо да заједно са клинцима из бенда и с Цвелетом свирамо и певамо рок. Наравно, и овај јавни наступ је праћен хуманитарном мисијом. Желимо да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија ‒ појаснила је наша саговорница.

Као и на претходним концертима који су били хуманитарног карактера, уз подршку алексиначког Црвеног крста, прикупљено је нешто више од 20 000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 2 =