Prćilovica

U Prćilovici: Problemi oko postavljanja stuba preči im od izbora

I dok političke stranke u završnici predizborne kampanje razmišljaju kako da povećaju šanse za osvajanje što većeg broja glasova, grupa građana u Prćilovici pokušava da im izbori pomognu u rešavanju njihovih problema. Prete bojkotom izbora. A da sve to nema političku priču.

Jedan od tih građana Dušan Milovanović objašnjava da se baš zbog političkog etiketiranja ne obraćaju medijima sa regionalnom i nacionalnom pokrivenošću, već lokalnim.

Njihov problem je gradnja stuba za mobilnu mrežu neposredno pored igrališta za male sportove u Prćilovici, o čemu smo već pisali.

Uznemireni meštani Prćilovice: Branićemo i fizički postavljanje bazne stanice

Prćilovčani zbog VIP-a prete bojkotom izbora 

Po njihovoj tvrdnji, 60 kvadratnih metara državnog zemljišta je na „čudan” način navodno promenilo vlasništvo od državnog u privatno. Oni traže pomoć od lokalne samouprave u rešavanju ovog problema i sprečavanju gradnje stuba. Nakon više razgovora, ova grupa građana smatra da aleksinačka lokalna samouprva nije adekvatno odgovorila na njihove zahteve i da se radi o javnom interesu građana. Po njihvom mišljenju, opština bi trebalo da bude aktivnija u rešavanju ovog problama, pa i imovinskog.

U opštini Aleksinac kažu da su ponudili pomoć u granici zakonskih mogućnosti i da pravobranilac ne može pred sudom da zastupa stranu ako nije u pitanju opštinska imovina. Grupi građana bi po njihovom tumačenju trebalo da pokrene sudski spor za iznete tvrdnje.

Za sada nikom nije jasno kako će se rešiti problem u Prćilovici, politički, pravno ili možda korporativno, pošto se radi o moćnom provajderu mobilne telefonije. Kako bi njihova deca mogla da koriste igralište, kojima je ono i namenjeno, a i da bi ukazali na značaj ovog objekta, meštani dela Prćilovice su pre desetak dana uredili prostor oko ovog sportskog objekta, o čemu su obavestili našu redakciju.

Prćilovica

Sigurno da je u uzavrelim predizbornim strastima nemoguće bilo koji potez tumačiti bez ikakve političke pozadine, pa je tako i u ovom slučaju. Za neke je ovo borba za zaštitu interesa grupe građana, a za druge političko delovanje. Ono što je sigurno da je problem na vreme uočen i da je bilo aktivnosti mogao se izbeći. Ovako, po našem dobrom običaju, niko ne obraća na objave u kojim su studije o zaštiti životne sredine, izlaganje projekata i drugo. Već kad odmakne određena procedura pravno i organizaciono se komplikuje situacija i teže se dolazi do rešenja. Jer tada svako može da se žali da su mu povređena prava.

Sigurno da se problem ovih ljudi treba rešti. Kako? Da li će odgovor dati nedeljni izbori, videćemo.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

three × five =