Prćilovica

У Прћиловици: Проблеми око постављања стуба пречи им од избора

И док политичке странке у завршници предизборне кампање размишљају како да повећају шансе за освајање што већег броја гласова, група грађана у Прћиловици покушава да им избори помогну у решавању њихових проблема. Прете бојкотом избора. А да све то нема политичку причу.

Један од тих грађана Душан Миловановић објашњава да се баш због политичког етикетирања не обраћају медијима са регионалном и националном покривеношћу, већ локалним.

Њихов проблем је градња стуба за мобилну мрежу непосредно поред игралишта за мале спортове у Прћиловици, о чему смо већ писали.

Узнемирени мештани Прћиловице: Бранићемо и физички постављање базне станице

Прћиловчани због ВИП-а прете бојкотом избора 

По њиховој тврдњи, 60 квадратних метара државног земљишта је на „чудан” начин наводно променило власништво од државног у приватно. Они траже помоћ од локалне самоуправе у решавању овог проблема и спречавању градње стуба. Након више разговора, ова група грађана сматра да алексиначка локална самоупрва није адекватно одговорила на њихове захтеве и да се ради о јавном интересу грађана. По њихвом мишљењу, општина би требало да буде активнија у решавању овог проблама, па и имовинског.

У општини Алексинац кажу да су понудили помоћ у граници законских могућности и да правобранилац не може пред судом да заступа страну ако није у питању општинска имовина. Групи грађана би по њиховом тумачењу требало да покрене судски спор за изнете тврдње.

За сада ником није јасно како ће се решити проблем у Прћиловици, политички, правно или можда корпоративно, пошто се ради о моћном провајдеру мобилне телефоније. Како би њихова деца могла да користе игралиште, којима је оно и намењено, а и да би указали на значај овог објекта, мештани дела Прћиловице су пре десетак дана уредили простор око овог спортског објекта, о чему су обавестили нашу редакцију.

Prćilovica

Сигурно да је у узаврелим предизборним страстима немогуће било који потез тумачити без икакве политичке позадине, па је тако и у овом случају. За неке је ово борба за заштиту интереса групе грађана, а за друге политичко деловање. Оно што је сигурно да је проблем на време уочен и да је било активности могао се избећи. Овако, по нашем добром обичају, нико не обраћа на објаве у којим су студије о заштити животне средине, излагање пројеката и друго. Већ кад одмакне одређена процедура правно и организационо се компликује ситуација и теже се долази до решења. Јер тада свако може да се жали да су му повређена права.

Сигурно да се проблем ових људи треба решти. Како? Да ли ће одговор дати недељни избори, видећемо.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 20 =