Planinari

Гради се један од најлепших ловачких домова

Председник Ловачког удружења „Делиград” из Алексинца Братислав Живадиновић, говорећи о успешној сарадњи са општином, казао је да сваке године друштво из буџета добија одређена средства која су наменска и искључиво за куповину, најчешће фазанске, дивљачи.

Од локалне самоуправе ловачка удружења имају и подршку која се односи на неке инфраструктурне радове. Уређују се шумски и пољски путеви и слично. А посебно је драгоцена помоћ у вези са градњом ловачких објеката. Lovac

‒ Већ пет, шест година радимо на изградњи нашег ловачког дома у Суботинцу који ће стварно бити један од најлепших ловачких домова у Србији. То је једна стара кућа из 19. века која је апсолутно реновирана и преуређена са лепим простором и површином од два хектара, која неће користити само за потребе ловаца. Тај простор могу да користе и обданишта, да предшколска или школска деца дођу јер ту планирамо изградњу једне мини фазанерија – објашњава Живадиновић. 

Он је још објаснио да ако се докупи један део земљишта, предвиђено је оснивања коњичког клуба. Живадиновић је упозорио да су то само идеје и да се оне могу остварити само уз помоћ локалне самоуправе.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + twelve =