Општина и „Нивеа” изградили дечје игралиште

Председник општине Ненад Станковић, у пратњи начелника Одељења за комуналне и грађевинске делатности у Општинској управи Алексинац Новице Драгићевића, обишао је данас новоизграђено дечје игралиште на углу улица Војске Југославије и Мајора Милана Тепића.

Подлогу и играчке донирала је компанија „Нивеа”, док је уређење околног простора финансирала буџетским средствима локална самоуправа. За те намене издвојено је 700 хиљада динара. Председник Станковић је казао да ће бити засађено и дрвеће због побољшања зеленила на овом простору, а да је реализацијом овог пројекта испуњено обећање дато житељима овог краја да ће им бити обезбеђен мир и окружење без велике буке. На овом месту пре изградње дечијег игралишта био је постављен такозвани мини –пич терен, односно ограђен терен за мале спортове са вештачком подлогом.

Драгићевић је упознао председника са радовима који су извођени или треба да буду завршени општинским новцем.

‒ Ми смо само овај простор око игралишта сређивали. Ту спада ова ограда, бехатон коцке. Целокупно поплочавање је завршено, остало је само да се озелени простор, да се посеје трава и да се постави урбани мобилијар, то су клупе и канте за отпатке – објаснио је он, и додао да је подлога испод играчака од материјала који спречава повређивање. 

Први човек општине Алексинац је најавио још оваквих објеката.

‒ У наредним годинама уређивали бисмо и сређивали просторе код других зграда у Алексинцу. Сличне просторе овом, зато што ти простори једноставно урбанистички не задовољавају савремене захтеве становања у граду. Некада када су зграде прављене сматрало се завршеном инвестицијом када се сама зграда изгради, а уређење простора око зграде углавном се није подразумевало – објаснио је Станковић. 

Он је још једном поновио да ће у наредним годинама значајна средства бити издвајана за уређење у самом Алексинцу простора поред и између стамбених зграда.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − twenty =