sveta_petka

U nedelju obeležavanje crkvene slave u Trnjanu

Crkveni odbor Trnjane, KUD „Stojan Živković Stole“ i Klub sportskih ribolovaca „Trnjane“ organizuju u nedelju, 7. avgusta, proslavu praznika Svete Petke, svetice kojoj je tamošnji hram posvećen. Jutarnja služba počeće u 8 časova, a program će biti nastavljen popodne zabavnim sadržajima.

sveta_petkaOd 16 časova svi zainteresovani pokazaće svoje umeće u kuvanju riblje čorbe u sklopu takmičenja „Trnjanski kotlić“. Očekuje se učešće najviše 12 ekipa, jer ograničen prostor u porti crkve ne može da primi više takmičara. Za najuspešnije kuvare obezbeđeni su pehari, medalje, diplome, kao i prigodni pokloni. Degustacija ribljih čorbi zakazana je za 19 časova.

Bogat kulturno-umetnički program, u kome će pored domaćeg KUD-a učestvovati i gosti iz Kulturno-umetničkog društva „Livadica“ iz Donje Livadice kod Velike Plane, kao i folklori „Merak“ iz Vukašinovca i „Doktor Nikola Janković Nidža“ iz Kormana, počeće od 20 časova. Osim tradicionalnih igara, posetioci će moći da uživaju i u vokalnim i instrumentalnim izvođenjima starih srpskih narodnih pesama.

Organizatori se nadaju lepom vremenu i dobroj posećenosti.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =