lane_aleksinac

Novih 500 kvadrata u Predškolskoj ustanovi “Lane” za smanjenje liste čekanja

Predškolska ustanova „Lane“ od kraja jula ima nove prostorije i smeštajne kapacitete za još stotinak dece, nakon završetka poslednje faze gradnje centralnog objekta u Mišićevoj ulici. Dogradnjom je dobijeno pet radnih soba, lutkarska radionica i dve kancelarije za vaspitače na površini od preko 500 kvadrata. Na taj način će, kako kažu u upravi ove ustanove, moći da izađu u susret većini zainteresovanih roditelja, čime će se rešiti dugogodišnji problem smeštaja dece i smanjiti lista čekanja.

lane_aleksinacDirektorka Violeta Popović za Radio Aleksinac najavljuje da je sledeći korak nabavka nameštaja i didaktičkog materijala, za šta su već obezbeđena sredstva. Dograđeni deo objekta biće otvoren nakon dobijanja saglasnosti Vlade Republike Srbije za nova zapošljavanja, ali naša sagovornica nije mogla da precizira kada će to biti.

– Nemamo informaciju koliko dugo bi trebalo da čekamo na saglasnost Vlade. Prošli put smo čekali oko godinu i po dana da bismo dobili saglasnost za upražnjena radna mesta, ali imamo informaciju da Vlada Republike Srbije za novodograđene objekte u predškolskim ustanovama daje saglasnost čim se to signalizira. Planirali smo tu da otvorimo tri jaslene i dve mešovite vaspitne grupe, pa bi šest medicinskih sestara-vaspitača i još četiri vaspitača bilo potrebno za realizaciju vaspitno-obrazovnog rada u dograđenom delu.

Ukupna vrednost investicije bila je oko 18.500.000,00 dinara, a novac su obezbedili lokalna samouprava i grčki sindikat obrazovanja ΑΔΕΔΥ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 15 =