Треће вечери наступају пиротски глумци

Треће вечери деветог фестивала ПИП на програму је представа “Страх- једна топла људска прича” Народног позоришта Пирот.

Инспирисана драмским текстовима Франца Ксавера Креца представа је уторски пројекат Игора Вука Торбице, редитеља који је прошле године изненада преминуо у 33. години. Иначе, Франц Ксавер је песник малих људи, обичних живота и баналне свакодневице. Познат и као истакнути левичар, овај је писац дао текстове пуне политичких тема, које су се односиле пре свега на убрзано нарастајући број радничке класе, седамдесетих и осамдесетих година претходног века. Баш из овог разлога његов се целокупни опус може пре свега посматрати као прилог жанру социјалне драме.

У овој представи алексиначкој публици ће се на сцени Дома културе представити Александар Радуловић, Александра Стојановић, Зоран Живковић, Наталија Гелебан, Милан Наков, Данијела Ивановић, Александар Алексић и Даница Станковић.

Пола сата пре почетка представе, тачније у 19 сати и 30 минута у Арт галерија , а у склопу пратећег програма биће уприличена промоција Стеријиног позорја у Новом Саду. На промоцији ће учествовати Мирослав Мики Радоњић, Горан Ибрајтер и Миливоје Млађеновић.

Насловна Фотографија: Илустрација (извор: Фејсбук – Belgrade Edt Culture)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =