Спремају се и овогодишњи „Читалићи”

Са последњим данима јануара расписан је конкурс за смотру „Читалића” и сви заинтересовани могу да се јаве по конкурсу. До сада је око 86 учесника званично пријављено за учествовање, јер има више категорија, па је организаторима лакше да преко школског координатора сарађују и реализују многобројне активности које су предвиђене и пројектним планом „Читалића”.

− Није касно да се пријаве и сви они који сада наилазе на конкурс, или су у претходном периоду чули за Читалиће, а нису знали како ми функционишемо − каже Маја Радоман Цветићанин, идејни творац „Читалића”.

„Читалићи” имају више категорија, неке од њих су јако добро познате, то су кликераши, рад на тестовима, рад на непознатом тексту, односно истраживање читалачке писмености. Друга категорија која је врло распрострањена су креативци, то је рад на дневницима.

− Ове године је занимљива тема, бавимо се породицом, немамо уобичајан читалачки списак како смо имали свих ових година. Препоруку за читање деца добијају од својих породица, од наставника, комшија, пријатеља, са неким кратким образложењем и упутством који имају у конкурсу. Мало смо модификовали дигиталне читалиће и потпуно смо вратили категорију весници у руке наставника, учитеља и васпитача и позвали их да креирају или тест или радионицу која има тему породица у читалачком окружењу − појашњава Маја Радоман Цветићанин.

Она је позвала и све наставнике да се укључе у ову активност, јер верује да ће њима бити интересантно.

Иначе, смотра по којој су „Читалићи” познати „Земља Читалића” и ове године биће у Алексинцу 24. и 25. маја, када ће се велики број гостију окупити у Алесинцу, родном граду „Читалића”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =