„Алексинчанин 2023” доктор и хуманитарна радница

Удружење грађана „ДАРС” и Клуб новинара Алексинац су, по трећи пут, организовали избор за „Алексинчанина године” у циљу промовисања вредности значајних за локалну заједницу, као и саме општине Алексинац са целокупним својим потенцијалом.

Овог пута комисију за избор чинило је десет чланова изабраних из различитих сфера друштвеног живота и занимања. Они међусобно нису имали сазнања о саставу гласачке комисије и дате оцене стављали су у истоветне коверте, тако да организатор није имао сазнања о томе како су гласали чланови. На гласачким листићиама је било десет кандидата које су грађани предложили електронски на јавном позиву упућеном од стране организатора пред крај прошле године.

Запечаћене коверте су јуче отворене и гласови су пребројани пред трочланом комисијом коју су чинили др Жељко Младеновић, Александра Милошевић и Бранислав Анчевић, уз присуство Миће Милојевића, представника „ДАРС-а” и Стефана Живковића, испред Клуба новинара.

Након јавног бројања, организатори су одлучили да ове године доделе две награде „Алексинчанин године”, у циљу унапређења и ширења акције, подстичући наше суграђане, али и оне који су родом из наше средине, да још снажније раде на остваривању циљева исказаних као критеријума за доделу награде.

На основу добијених резултата, звање „Алексинчанин године” за 2023, у избору ових организација, понеће др Младен Милошевић и хуманитарна радница Јелена Ивковић.

У једном од предлога који је стигао за др Младена стоји да је хирург и да је специјализацију завршио на Клиничком центру Србије у Београду у класи великог академика, хирурга Зорана Кривокапића. Још тада се видело да се ради о озбиљном лекару, који је увек са поносом истицао да је из Алексинца и многим Алексинчанима је помагао и даље помаже када је најтеже – у болести.

„Стално се усавршава и поред Лондона где је често на едукацијама, испратила сам и његов последњи боравак у Тирани где је као једини странац, и то Србин, одржао предавање. Сматрам да овакви људи морају бити препознати у друштву јер доприносе афирмацији свог града, одакле су, а у овом случају и своје државе”, стоји поред осталог у предлогу који је стигао за овог кандидата. 

„Ову годину обележиле су многобројне хуманитарне акције удружења „Сунцокрети” на челу са Јеленом Ивковић. На киши, снегу, сунцу или ветру, на улици по седам сати, некад и више или чак и два дана, неуморно су продавале и сакупљале новац да се лече оболела деца. Окупила је тим који побеђује све препреке, зарад здравља наше деце. Она то ради већ четири године заредом”, ово је до образложења једног од предлога који је кандидовао добитницу Јелену.

Организатори су у циљу унапређење акције донели одлуку да конкурс за „Алексинчанина 2024. године” траје најмање 15 и више дана и да се повећа број чланова жирија који гласа.
Добитницима, поред плакете, припада и по један акварел дар Удружења „Јагода” из Гредетина, који ће бити уручени на церемонији која ће бити организована током фебруара.

Први добитник награде је др Катарина Стојковић Стајић за пожртвовани рад на лечењу грађана општине Алексинац у време најинтензивнијег периода епидемије ковид, а прошле године породица Трајковић за врхунске резултате на престижним спортским такмичењима у свету.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =