Шест медаља са „Младости Европе”

Млади такмичари Џудо клуба „Алексинац” учествовали су на 16. међународном турниру „Младост Европе” у Нишу који је окупио 398  дечака и девојчица узраста од 10 до 14 године из четири државе – Србије, Грчке, Бугарске и Северне Македоније. Надметања су одржана у категоријама: старији полетарци и полетарке, млађи дечаци и девојчице и старији дечаци и девојчице.

− Из нашег клуба на овом такмичењубило је девет дечака и девојчица, а њих шесторо су освојили медаље – једну сребрну и пет бронзаних. Када се узме у обзир да је конкуренција била прилично јака и да је ово после дужег времена први наступ наших такмичара у овим категоријама, нема разлога да будем незадовољна учинком − казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

Сребрну медаљу освојио је Лазар Стоиљковић у категорији старијих дечака преко 73 килограма. Бронзана одличја изборили су: Вук Петровић (ст. дечаци, – 50 кг), Лазар Стаменковић (мл. дечаци, – 60 кг), Давид Милојевић (мл. дечаци, – 66 кг), Лав Петровић (мл. дечаци, – 42 кг) и Дуња Ивковић (ст. полетарке, – 43 кг).

Већ у недељу млади алексиначки џудисти учествоваће на још једном турниру, овога пута у Београду, а ради се о Меморијалу „Слободан Ракић Цакан”.

Фото: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 3 =