Ускоро премијера представе за децу

Малишане у Алексинцу ускоро очекује још једна лепа позоришна представа намењена њиховом узрасту, јер ансамбл Градског позоришта „Театар 91” полако завршава са припремом нове целовечерње позоришне представе за децу.

Реч је о представи Аладин и чаробна лампа коју по тексту Спасоја Ж. Миловановића, управника нишког Народног позоришта, режира Бранко Поповић, професор на факултету, иначе из екипе Зимског позоришног фестивала за децу.

−Стручњаци ову бајку третирају као изврнуту Пепељугу. Ми смо радили Пепељугу и у тој бајци је главна тема да једна сиромашна девојка оствари свој сан да се једног тренутка оствари као принцеза. Овде имамо другу ситуацију, овде имамо сиромашног Аладина који упознаје принцезу и остварује свој велики сан да постане владар. Са те стране је то интересантно и захтевно и деци ће то бити веома интересантно− објашњава Поповић, редитељ овог комада.

Оно што је највећи изазов за редитеља јесте да у поплави свих тих цртаних и играних филмова који су извођени на ту тему и које су деца имала прилику да виде донесе једну нову причу која је потпуно позоришна, а која ће их подједнако добро окупирати, ако не и боље, као што су радили ти познати Дизнијеви филмови.

− У позоришту ви имате један непосредан контакт, имате директан контакт са глумцем, ви видите дах, видите трептај ока. То је нешто што је незаменљиво и то је увек супериорно у односу на све те медијске изазове које рецимо пружа цртани филм, које пружа играни филм. Тако да сам потпуно уверен да ће та представа барем емотивно надиграти све те изазове са којима се ми суочавамо− додаје Поповић.

Наравно, бајка је толико позната да могу деца свих узраста да је прате и да је гледају, уз то композитор Зоран Вуковић се потрудио и направио је лепе сонгове које глумци одлично изводе. Да нова представа која траје преко сат времена обећава, сведочи и број глумаца. У екипи ове представе за децу има 11 глумаца, неки су већ добро познати алексиначкој најмлађој публици, а неки ће у овој представи први пут наступити на алексиначким даскама и они долазе из Ниша.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 2 =