Sajamski bestseleri od početka 2017. pred aleksinačkim čitaocima

Međunarodni sajam knjiga, 61. po redu, koji u Beogradu traje do 30. oktobra, prilika je da izdavačke kuće široj javnosti predstave svoje najekskluzivnije naslove, da posetioci po nešto nižim cenama kupe najomiljenije knjige ili se upoznaju sa popularnim piscima, a za bibliotekare je to period kada se možda i najintenzivnije radi na obnavljanju i popunjavanju knjižnog fonda.

Zaposleni u aleksinačkoj javnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ već su jednom obišli štandove beogradskog sajma, širi spisak je napravljen, a sutra će biti utanačene i ostale pojedinosti koje se tiču kupovine novih naslova, kaže u izjavi za Radio Aleksinac direktor Siniša Golubović.

– Opšti utisak kolega koji su posetili Sajam knjiga je da je on dobro organizovan, da je raznovrstan, da ima mnogo toga što bi se moglo kupiti kada je naša ustanova u pitanju. Mi smo za Sajam knjiga, pošto nam je to centralna nabavka, opredelili oko 500.000 dinara i taj novac ćemo iskoristiti kako za nabavku beletristike, tako i za stručnu literaturu.

Sve naslove koji budu kupljeni tokom ovog sajma, na policama aleksinačke biblioteke naći će se već početkom 2017. godine, poručuje Golubović.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − two =