Obeležena 26. godišnjica postojanja i rada OO SPS u Aleksincu

Opštinska organizacija Socijalističke partije Srbije u Aleksincu danas je obeležila 26 godina od osnivanja. Obraćajući se prisutnima, aktuelni predsednik Čedomir Rakić istakao je da je OO SPS u Aleksincu za četvrt veka postojanja mnogo puta radio u kriznim periodima, teškim okolnostima i uz velike izazove, ali je iz svakog problema izlazio jači, bolji i reformisaniji. To je još jedan pokazatelj da mi nismo samo politička organizacija, već mnogo više od toga, dodao je on.

cedomir rakic foto za pokrivanje
Predsednik OO Socijalističke partije Srbije u Aleksincu Čedomir Rakić

Rakić je podsetio da je SPS za proteklih 26 godina na lokalu imao i apsolutnu vlast, i bio opozicija, a poslednji lokalni izbori pokazali su da je ova stranka druga po jačini u aleksinačkoj opštini, uz ostvaren najbolji rezultat posle 2000. godine.

– Uspeli smo da uprkos svemu sačuvamo partiju i odbor, udahnemo nove ideje, novu politiku, novu snagu i da i dalje vredno radimo. I danas smo značajan činilac i simbol trajnosti i istrajnosti na političkoj sceni Aleksinca. S ponosom mogu da izjavim da zahvaljujući kvalitetnom programu, ljudima koji su odbor vodili na svim nivoima, mudrim i političkim odlukama i iskazanoj zrelosti i političkoj hrabrosti, vrednim izbornim rezultatima, SPS je u Aleksincu opstajala i jačala. Tako je i danas brend i predstavlja drugu po snazi stranku na opštinskom nivou.

Aleksinački socijalisti danas uživaju poverenje kao respektabilan, konstruktivan i dobar koalicioni partner, koji posvećeno učestvuje u radu lokalne samouprave i preuzima odgovornost za svoj deo partnerstva, napominje Rakić.

– Sve vreme aleksinački socijalisti okupljeni su oko sopstvenog programa izgradnje društva ravnopravnih i jednakih šansi za sve, a u svom političkom delovanju sa puno energije, entuzijazma i u korak s vremenom ostali su verni i dosledni prepoznatljivoj i prihvatljivoj osnovnoj misiji da bolje i pravednije društvo postane stvarnost. I sada, svečano obeležavajući ovaj vredan jubilej, to činimo sa željom da i dalje, zajedno sa vama, socijalisti Aleksinca svojim društveno-političkim, stručnim, intelektualnim i profesionalnim angažovanjem doprinesu daljim dostignućima lokalne zajednice i pomognu građanima da žive bolje.

sps foto1
SPS je tokom proteklih 26 godina na lokalu imao i apsolutnu vlast, i bio u opoziciji, a danas je to druga po jačini stranka u našoj opštini

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije formiran je 25. oktobra 1990. godine, kada su se na prvoj izbornoj konferenciji ujedinili aleksinački odbori Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =