Sa ministrom o problemima aleksinačkih sela

Tema jučerašnjeg sastanka ministra za brigu o selu Milana Krkobabića i rukovodstva opštine Aleksinas bio je program Ministarstva za brigu o selu i potencijali za razvoj sela u opštini Aleksinac.

− Pošto teritorija opštine ima 72 naselja, a od toga 71 selo, ovo je bila prilika da se popriča sa ministrom kako  unaprediti aleksinačka sela i kako omogućiti našim sugrađanima što bolji život. Predloge koje je izneo ministar Krkobabić odnose se na više stvari. Kada govorimo o konkretnim stvarima za mesec dana će biti raspisan konkurs za otkup seoskih kuća koje bi finansiralo ministarstvo, a kuće bi se dodeljivale mlađim bračnim parovima koji su spremni da pređu iz grada u selo da tamo žive i tamo osnuju svoju porodicu, ili za ona domaćinstva gde u jednom domaćinstvu borave dve, tri ili više generacija, da mogu da se osamostale −  rekao je predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević i dodao da je to dobra ideja, jer na seoskom području imamo dosta praznih kuća i to je način da oživimo selo.

U nastavku razgovora bilo je reči o problemi sela na teritoriji opštine Aleksinac, sa čime je predsednik opštine i upoznao ministra.

− Kod nas je veliki problem uređenje atarskih puteva pošto imamo i dosta sela i veliku mrežu atarskih puteva, a nikad dovoljno sredstava da te atarske puteve dovedemo u stanje koje neće biti idealno, ali da bude prihvatljivo − dodao je Radičević.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × three =