Са министром о проблемима алексиначких села

Тема јучерашњег састанка министра за бригу о селу Милана Кркобабића и руководства општине Алексинас био је програм Министарства за бригу о селу и потенцијали за развој села у општини Алексинац.

− Пошто територија општине има 72 насеља, а од тога 71 село, ово је била прилика да се поприча са министром како  унапредити алексиначка села и како омогућити нашим суграђанима што бољи живот. Предлоге које је изнео министар Кркобабић односе се на више ствари. Када говоримо о конкретним стварима за месец дана ће бити расписан конкурс за откуп сеоских кућа које би финансирало министарство, а куће би се додељивале млађим брачним паровима који су спремни да пређу из града у село да тамо живе и тамо оснују своју породицу, или за она домаћинства где у једном домаћинству бораве две, три или више генерација, да могу да се осамостале −  рекао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић и додао да је то добра идеја, јер на сеоском подручју имамо доста празних кућа и то је начин да оживимо село.

У наставку разговора било је речи о проблеми села на територији општине Алексинац, са чиме је председник општине и упознао министра.

− Код нас је велики проблем уређење атарских путева пошто имамо и доста села и велику мрежу атарских путева, а никад довољно средстава да те атарске путеве доведемо у стање које неће бити идеално, али да буде прихватљиво − додао је Радичевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 7 =