Омасовљење чланства у првом плану

И поред врло отежаних услова за рад због корона вируса, Удружење пензионера општине Алексинац успело је да реализује значајан део планираних активности за 2020. годину.

 

Ово  је, поред осталог,  речено на јучерашњој редовној годишњој Скупштини овог удружења која је одржана у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац” у Липовцу.

− Упркос различитим тешкоћама, успели смо да нашим члановима испоручимо 451 тону угља Колубара, 24 тоне пљеваљског и 106 тона сокобањског угља и преко 19,5 тона кромпира − рекао је подносећи извештај о раду председник Удружења Радул Стојановић. – Организовали смо излете до манастира Прохор Пчињски и Тумане, до Пролом и Луковске бање, а посетили смо и Неготинске пивнице. На излетима је учествовало око 300 наших чланова. Удружење је и лане примало пријаве за бесплатан десетодневни опоравак у бањама и климатским лечилиштима, а крајем године за своје чланове који су непокретни и слепи обезбедило је 200 пакета са животним намирницама и средствима за хигијену − нагласио је Стојановић.

Делегати су усвојили извештај о раду и финансијском пословању у 2020. и план рада и финансирањаза ову годину. У плану рада као примарни задаци истакнуте су активности на омасовљењу чланства и  формирању месних организација у срединама где не постоје, као  и ангажовање на  склапању уговора о животном осигурању пензионера. Усвојен је и  план излета и дружења којим је обухваћено двадесетак интересантних манифестација и дестинација широм Србије, али је наглашено да ће реализација овог  плана зависити од  епидемијске ситуације.

Фотографије: Милена Миладиновић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − seven =