Rekete ukrstilo preko stotinu takmičara

Posle jednogodišnje pauze zbog korona virusa, tokom proteklog vikenda u Hali sportova održan je dvodnevni Novogodišnji turnir u stonom tenisu „Aleksinac 2022”. U 14 kategorija rekete je ukrstilo preko stotinu takmičara i takmičarki.

− Turnir je poprimio međunarodni karakter, jer su se, osim stonotenisera i stonoteniserki iz naše zemlje takmičili i gosti iz Severne Makedonije i Bugarske − kazao je za naš portal Jovan Živić, predsednik Stonoteniskog kluba Šumatovac. – Opšte je mišljenje da je turnir u potpunosti uspeo i ispunio očekivanja, kako nas organizatora tako i takmičara. Uslovi za takmičenje su bili odlični; hala je bila zagrejana i sve je proteklo bez ikakih problema, a mi smo obezbedili i nagrade za najbolje stonotenisere − istakao je Živić.

Najbolji takmičari u mlađim kategorijama (mini kadeti i mlađi kadeti) nagrađeni su robnim nagradama, dok su po tri najbolje plasirana  stonotenisera u ostalim kategorijama dobili na dar pehare, diplome i medalje.

Najviše takmičara, čak 20, bilo je u konkurenciji seniora, a pobedio je Danilo Bogavac, stonoteniser kragujevačkog Radničkog. Među seniorkama najbolja je Ana Stojanovska iz Krive Palanke.

Dvostruki pobednik turnira je Željko Basarić iz Beograda koji je trijumfovao u kategoriji veterana preko 60 godina i u konkurenciji rekreativaca.


Najbolji

Juniori: Branislav Smiljković (Napad, Kruševac), juniorke: Luna Jovanović (Hajduk Veljko, Negotin), kadeti: Luka Dvornik (Risovi, Skoplje, Severna Makedonija), kadetkinje: Izabela Kavackovska, Berovo, S. Makedonija), mini kadeti: Aleksa Kitanović (Belo Polje, Surdulica), mini kadetkinje: Petra Bukić (Koper, Bor), mlađe kadetkinje: Neda Gerginović (Hajduk Veljko, Negotin), mlađi kadeti: Nikola Vranjanac (Napad, Kruševac), rekreativci: Željko Basarić (Beograd), seniori: Danilo Bogavac (Radnički, Kragujevac), seniorke: Ana Stojanovska (Kriva Palanka), veterani od 35 do 50 godina: Goran Petrović (Palilula), veterani od 50 do 60 godina: Toplica Veličković, Kragujevac), veterani preko 60 godina: Željko Basarić (Beograd).


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 − twelve =