Погоршана епидемијска ситуација у Алексинцу

Епидемијска ситуација у општини Алексинац на почетку ове седмице очекивано се погоршала. Јуче је забележен нагли скок новозаражених вирусом корона на подручју општине Алексинац. Евидентирано је 35 новооболелих на дневном нивоу, за разлику од прошле недеље када је тај број био испод 20 заражених у једном дану.

Првог дана у овој недељи од 199 тестираних пацијената код њих 35 је откривено присуство вируса корона. Седам дана раније, претходног понедељка тестирано је 117 особа и само пет је било позитивно.

Појава нешто већег броја новозаражених на подручју наше општине почела је да се манифестује у последњих неколико дана. У последњих седам дана прошле године тестирано је 798 особа и било их је 58 са вирусом корона. За време новогодишњих празника, три дана колико се славило, узето је 247 узорака и у 11 случајева је откривен вирус.

У протеклих седам дана, од 4. до 10. јануара, у алексиначким здравственим установама узето је 1.029 узорака и откривено је 119 новозаражених особа.

Што се тиче окружења ситуација је истоветна, расте број заражених. У Нишу су јуче урађена 1.323 теста, а 294 пацијента су имала позитиван резултат. Према подацима тамошњег Дома здравља, у Нишу је на данашњи дан укупно 317 позитивних на вирус корона.

Један коментар

  1. Poostriti epidemioloske mere i poceti sa kaznjavanjem onih koji ih ne postuju. Neodgovorno ponasanje gradjana nicemu ne vodi. Inspekcuju i policiju na ulice i kazniti svako neprimereno ponasanje u vreme epidemije. Mora biti boljitka.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 15 =