Рекете укрстило преко стотину такмичара

После једногодишње паузе због корона вируса, током протеклог викенда у Хали спортова одржан је дводневни Новогодишњи турнир у стоном тенису „Алексинац 2022”. У 14 категорија рекете је укрстило преко стотину такмичара и такмичарки.

− Турнир је попримио међународни карактер, јер су се, осим стонотенисера и стонотенисерки из наше земље такмичили и гости из Северне Македоније и Бугарске − казао је за наш портал Јован Живић, председник Стонотениског клуба Шуматовац. – Опште је мишљење да је турнир у потпуности успео и испунио очекивања, како нас организатора тако и такмичара. Услови за такмичење су били одлични; хала је била загрејана и све је протекло без икаких проблема, а ми смо обезбедили и награде за најбоље стонотенисере − истакао је Живић.

Најбољи такмичари у млађим категоријама (мини кадети и млађи кадети) награђени су робним наградама, док су по три најбоље пласирана  стонотенисера у осталим категоријама добили на дар пехаре, дипломе и медаље.

Највише такмичара, чак 20, било је у конкуренцији сениора, а победио је Данило Богавац, стонотенисер крагујевачког Радничког. Међу сениоркама најбоља је Ана Стојановска из Криве Паланке.

Двоструки победник турнира је Жељко Басарић из Београда који је тријумфовао у категорији ветерана преко 60 година и у конкуренцији рекреативаца.


Најбољи

Јуниори: Бранислав Смиљковић (Напад, Крушевац), јуниорке: Луна Јовановић (Хајдук Вељко, Неготин), кадети: Лука Дворник (Рисови, Скопље, Северна Македонија), кадеткиње: Изабела Кавацковска, Берово, С. Македонија), мини кадети: Алекса Китановић (Бело Поље, Сурдулица), мини кадеткиње: Петра Букић (Копер, Бор), млађе кадеткиње: Неда Гергиновић (Хајдук Вељко, Неготин), млађи кадети: Никола Врањанац (Напад, Крушевац), рекреативци: Жељко Басарић (Београд), сениори: Данило Богавац (Раднички, Крагујевац), сениорке: Ана Стојановска (Крива Паланка), ветерани од 35 до 50 година: Горан Петровић (Палилула), ветерани од 50 до 60 година: Топлица Величковић, Крагујевац), ветерани преко 60 година: Жељко Басарић (Београд).


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − fourteen =