Dar za dečji osmeh

„Дар за дечији осмех” обрадовао више стотина малишана

Делегација алексиначког удружења „Омладински клуб” данас је корисницима услуга Установе за децу и младе „Христина Маркишић” уручила поклоне који су прикупљени у хуманитарној акцији коју клуб организује под називом „Дар за дечији осмех”.

Осим овој установи поклон пакетићи достављени су и школи „Смех и суза”, Удружењу Ромкиња „Нада”, Црвеном крсту и Каритасу Алексинац. Укупно је донирано 300 пакетића.

Како су нам казали у „Отвореном клубу” донатори су претежно Алексинчани и овдашњи колективи, а акција прикупљања помоћи организована је крајем прошле године.

Dar za dečji osmeh

Председник „Омладинског клуба” Лазар Пешић напоменуо је да је ово традиционална акција и да је све већи број оних који се одазивају на позив да се помогне најмлађима.

– Сваке године пре Нове године прикупљамо пакетиће и донације за децу и младе из социјално угоржених група. Захваљујем се добрим људима који су се одазвали акцији – каже Лазар и додаје да је све више оних који су спремни да помогну другима

Dar za dečji osmeh

Он се посебно захвалио Центру за културу и уметност и Туристичко информативном центру на пруженој подршци у акцији „Дар за дечији осмех”.

У разговору са активистињкама „Отвореног клуба” Кристином Митић и Тијаном Николић, које су такође биле у делегацији која је уручила пакетиће, сазнајемо да је основни покретач волонтерског рада сазнање и задовољство да сте некоме помогли коме је та помоћ значајна.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =