Пуне руке медаља

Полагањем испита за  за ученичке појасеве, у Џудо клубу„Алексинац” означен је завршетак још једне године  у којој су чланови овог клуба забележили низ запажених резултата почев од клупских такмичења па све до првенства државе.

У сали за борилачке спортове на Градском стадиону, пред стручном комисијом и родитељима продефиловало је 20 кандидата који полагали за жути, наранџасти, зелени или плави појас.

− Сви кандидати су положили испите за појасеве и ово је још једна прилика да им честитам на постигнутом нивоу знања и вештина, као и на упорности и преданости овом спорту − каже Бојана Станковић, тренер ЏК „Алексинац. – За нас је ова година била плодна и берићетна; освојили смо 89 медаља, учествовали на четири републичка финала и имали 11 регионалних шампиона у свим узрасним категоријама. Уз то, наш кадет Лазар Станковић постао је шампион Србије у конкуренцији јуниора, док су Вук Петровић и Лазар Русимовић вицешампиони републичког школског првенства. На ранг-листи Џудо савеза Србије наш клуб по броју освојених бодова заузима 32. позицију у конкуренцији 130 клубова − истиче наша саговорница.

Иначе, за жути појас (5. KYU) положили су: Василије Миленковић, Нина Рогушић, Дуња Ивковић, Ангелина Ангеловски, Сара Ристић, Константин Белић и Теодора Беговић, за наранџасти (4. KYU) Петра Ристић, Софија Милошевић и Лазар Васић, за зелени (3. KYU ) Давид Милојевић, Лазар Стаменковић, Страхиња Мићић, Ксенија Павловић и Вељко Манојловић и за плави појас(2. KYU) Лазар Стоиљковић, Вук Петровић, Ђорђе Ђорђевић, Данило Милићевић и Лазар Русимовић.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =