Хор „Шуматовац” великим концертом честитао грађанима предстојеће празнике

Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” одржао је синоћ традиционални Новогодишњи поклон концерт, који су приредили својим суграђанима. У празничној атмосфери уз богат програм могле су се чути ренесансне композиције, народне и коледарске песме, али и хорске обраде популарних песама попут Happy together и Let it be.

Својим наступима ово вече употпунили су и гости концерта, Омладински хор Центра за културу и уметност и ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”, затим и гитаристи Лука Алексић и Борис Милојевић, као и Никола Цветковић, пијаниста из Алексинца.

Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” је ове године, упркос пандемији и повременим паузама у раду, остварио неколико наступа, како на локалном, тако и на регионалном нивоу.

− На почетку ове године имали смо доста проблема са самом организацијом проба, због целокупне ситуације са пандемијом, али некако крајем лета кренули су наступи па смо тако учествовали на обележавању 145. годишњице битке на Шуматовцу, 215. годишњице битке на Делиграду, а били смо и учесници песничких сусрета „Рајевском у част” – истакао је Димитрије Голубовић, диригент и уметнички руководилац хора.

Хор је одржао и „Хорско вече”, традиционални концерт у оквиру манифестације „Културно лето” који је имао и хуманитарни карактер, за Романа Шаренца, чија је мајка некадашња чланица хора. Потом је уследило и гостовање у оквиру радијске емисије „Глас Епархије нишке” у Нишу. Учествовали су и на Хорским сусретима у Лесковцу, као и на манифестацији „Пут духовности” у Раковици.

Хор „Шуматовац”се увелико припрема и за следећу хорску сезону, у којој ће обележити 135 година од оснивања Алексиначке певачке дружине и хорског певања у Алексинцу, а оваквим јубилејем не може много градова у Србији да се похвали.

− То је велики јубилеј. Ми ћемо се потрудити да то обележимо на Сретење, што је уједно и слава нашег хора. Што се тиче генерално 2022. године у плану су наступи на фестивалима такмичарског и ревијалног карактера, наступи у Алексинцу као и увек, на локалним манифестацијама и надамо се, уколико ситуација буде дозвољавала, и неким гостовањима у земљи и иностранству – поручио је Голубовић.

Одличан наступ хора „Шуматовац” награђен је великим аплаузима публике, која је у великом броју испунила Велику салу Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + fifteen =