PU Lane: Stigli rezultati zaposlenih koji su testirani na koronu

Vest koja je ovih dana uzdrmala aleksinačku javnost, posebno roditelje predškolske dece, da je kod jedne vaspitačice potvrđen Kovid-19, izgleda da dobija pozitivan epilog. Danas su stigli rezultati testova za dete i zapsolene koji su bili u neposrednom kontaktu sa vaspitačicom, a po rečima direktorke ustanove Violete Popović, svi nalazi su negativni.

Violeta Popović‒ Odmah sam postupila po savetu Epidemiološke službe, tako što su testirani svi zaposleni koji su bili u neposrednom kontaktu sa vaspitačicom, kao i dete, koje je bilo jedino u toj grupi u ponedeljak, tako da imamo dobru i ohbrabrujuću vest da su rezultati negativni – napominje direktorka Popović.

Ona ističe da je, zaposlena kod koje je potvrđeno prisustvo virusa na posao dolazila u ponedeljak i utorak, odnosno 11. i 12. maja i da je za to vreme bila u direktnom kontaktu samo sa jednim detetom.
Tvrdi da roditelji koji su tih dana decu dovodili u vrtić i koji planiraju da to čine nadalje, nemaju razloga za brigu.

‒ Nakon što sam rekla epidemiologu koje smo mi mere preduzeli u Predškolskoj ustanovi, od merenja temperature po ulasku u objekat, zatim obaveznog nošenja maske, dezinfekcije na ulazu, presvlačenja i promene obuće, bezo barijera, epidemiolog je rekao da je sve odlično organizovano i da postoji minimalna šansa da se neko od zaposlenih zarazio.

Direktorka smatra da su ispoštovali sve potrebne mere i pre početka rada objekta, te da je to sprečilo širenje virusa. I dalje kako kaže, obavljaju pojačane higijenske mere, a u dezinfiikovanju prostorija pomaže im i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Aleksinac”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − 2 =