ПУ Лане: Стигли резултати запослених који су тестирани на корону

Вест која је ових дана уздрмала алексиначку јавност, посебно родитеље предшколске деце, да је код једне васпитачице потврђен Ковид-19, изгледа да добија позитиван епилог. Данас су стигли резултати тестова за дете и запсолене који су били у непосредном контакту са васпитачицом, а по речима директорке установе Виолете Поповић, сви налази су негативни.

Violeta Popović‒ Одмах сам поступила по савету Епидемиолошке службе, тако што су тестирани сви запослени који су били у непосредном контакту са васпитачицом, као и дете, које је било једино у тој групи у понедељак, тако да имамо добру и охбрабрујућу вест да су резултати негативни – напомиње директорка Поповић.

Она истиче да је, запослена код које је потврђено присуство вируса на посао долазила у понедељак и уторак, односно 11. и 12. маја и да је за то време била у директном контакту само са једним дететом.
Тврди да родитељи који су тих дана децу доводили у вртић и који планирају да то чине надаље, немају разлога за бригу.

‒ Након што сам рекла епидемиологу које смо ми мере предузели у Предшколској установи, од мерења температуре по уласку у објекат, затим обавезног ношења маске, дезинфекције на улазу, пресвлачења и промене обуће, безо баријера, епидемиолог је рекао да је све одлично организовано и да постоји минимална шанса да се неко од запослених заразио.

Директорка сматра да су испоштовали све потребне мере и пре почетка рада објекта, те да је то спречило ширење вируса. И даље како каже, обављају појачане хигијенске мере, а у дезинфииковању просторија помаже им и Добровољно ватрогасно друштво „Алексинац”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + nine =