Сто евра направили велику гужву

Ових дана најугроженије становништво Србије добило је неколико новчаних уплата од стране државе, па су шалтери Поштанске штедионице и Поште опседнути великим бројем грађана који желе да подигну своја примања, било да је то редовна социјална помоћ, која је јуче уплаћена, или пак помоћ од 100 евра, чија исплата је данас почела.

Да се ради о великим гужвама показују и редови који су у сеоским поштама створени, а међу грађанима који су тамо чекали има значајан број оних који живе у Алексинцу и Житковцу. Сматрајући да ће пре доћи до тог новца одлучили су се за одлазак у сеоску средину. Поставља се питање да ли је баш свима који су данас чекали новац тренутно неопходан или су та своја примања могли да подигну и наредних дана.

Продавци техничке робе са којима смо разговарали кажу да је ових дана повећана гужва и у њиховим продајним објектима и да је све више купаца. Нејасно је да ли на такву потражњу имају утицај државна помоћ и остала примања која из буџета исплаћена ових дана, или је пак у питању повратак купаца старијег животног доба којима је у протекла два месеца било ограничено кретање. Очито да су пензионери за време ванредног стања успели да уштеде и неки одређени новац.

Исплата од 100 евра за више од 150.000 корисника у Србији новчане социјалне помоћи почела је јутрос у банци Поштанска штедионица и само данас у свих 185 експозитура и шалтера ове банке радно време је продужено до 18 часова.

По новац, уместо корисника ове помоћи, могу да дођу и овлашћена лица са једнократним овлашћењем које важи како за пензионере, тако и за примаоце новчано-социјалне помоћи. Овлашћење може бити написано и руком, с тим што мора да садржи све неопходне податке које прописала Народна банка Србије. На сајту Централне банке и банке Поштанска штедионица могу се наћи примери овлашћења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 17 =