Прихваћен први ребаланс Буџета

Данас је одржана прва седница Скупштине општине у овој години и прва тачка дневног реда је била у вези са првим ребалансом овогодишњег буџета, којим се расподелио вишак прошлогодишњих средстава, а која нису расподељена, од скоро 250 милиона динара. Овом одлуком није се променио план да Буџет општине Алексинац у 2023. години износи 1.853.402.893 динара. Од тога текући приходи и примања су 1.588.760.000, пренета средства 249.135.767 и неутрошена средства за посебне намене 15 и по милиона. Ових близу 250 милиона динара биће распоређено на више позиција у служби ефикаснијег функционисања локалне самоуправе.

Одборници су овом приликом прихватили предлог одлуке о припајању Градског позоришта „Театар 91” Центру за културу и уметност Алексинац, разрешили су дужности досадашњу директорку ове установе, Управни и Надзорни одбор. Такође, сходно са овом одлуком усвојена је и допуна статута ЦКУ.

Данас је дата сагласност и за расписивање Јавног конкурса за избор директора Библиотеке „Вук Караџић”.

Скупштина је подржала и предлог у предузећима и установама чији је оснивач локална самоуправа о висини накнаде за председнике управних и надзорних одбора у висини од 3.000 динара по седници, односно за чланове 2.500 плус путни трошкови у висини карте за јавни саобраћај.

Овом приликом потврђена  је и Одлука о мрежи јавних основних школа, па ће и убудуће на територији наше општине бити десет образовних установа овог ранга. Такође, одборници су данас потврдили одлуку већника о измени и допуни одлуке о финасијској подршци породица са децом на територији општине Алексинац, па ће тако убудуће ученици од првог до четвртог разреда бесплатно боравити у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац” током наставе у природи.

Скупштина је на данашњем заседању прихватила извештај о спроведеним мерама пољопривредне политике и политике руралног развоја током прошле године, а до краја заседања чули су се извештаји и Савета за здравље и Штаба за ванредне ситуације о раду у минулој години.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + eighteen =