И ове недеље до еАграра у Дому културе

Саветодавци Пољопривредно стручне и саветодавне службе Ниш ће и током ове седмице боравити у Алексинцу и заједно са представницима Локалне самоуправе помагати пољопривредницима који имају регистровано пољопривредно газдинство, а не сналазе се на рачунарима, да одраде пререгистрацију.

Саветодавци ће сваког дана боравити у алексиначком Дому културе од 9.30 до 15.30 и пружаће стручне и практичне савете поводом регистрације преко еРПГ-а. Пољопривредници треба да понесу паметан телефон или чиповану личну карту, папир са параметрима који су узели у трезору и структуру биљне производње како би брже прошли кроз газдинство и уписали културе које имају на својим парцелама.

Иначе, обнова регистрације пољопривредних газдинстава у 2023. години је обавезна и предуслов је за остваривање права на субвенције у 2023. години. Иако је у почетку на сајту стајало да је рок крај месеца, из ПССС Ниш подсећају све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји, те да су у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одраде све до почетка расписивања конкурса за субвенцију за коју желе да аплицирају.

Насловна фотографија: Архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =