Počinju Miholjski susreti sela

Tokom naredne nedelje, odnosno u prvih šest dana novembra, održaće se Miholjski susreti sela. Oni su ustvari Kulturno stvaralaštvo na selu, ali ove godine Opština Aleksinac i Centar za kulturu su u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu odlučili da zajedničkim snagama pomognu onim selima gde je društveni život potpuno zamro.

Lidija Rakonjac (foto iz arhive)

− Koncept Miholjski susreti sela jeste da ona Kulturno-umetničko društva i ona sela koja imaju Udruženja žena odu u neka druga,  drugu sredinu, posete neka druga sela i predoče nešto o svom radu kako bi se i ona aktivirala i pokrenula. Tako da krećemo ove godine od Bradarca, zatim idemo u Donji Adrovac, Korman, Loćiku, Katun. Završna manifestacija biće ovde u Aleksincu, a učestvovaće Kulturno-umetnička društva iz Draževca, Mozgova, Tešice, Vukašinovca, Žitkovca i Velikog Drenovca. Takođe, sa nama su i udruženja žena kao što je UG ‘Radinost’ i Udruženja žena iz Tešice i iz Kormana − najavila je Lidija Rakonjac, organizator kulturno-umetničkog programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Sve manifestacije počinju u 18 časova kada će članice udruženja žena predstaviti svoje ručne radove, a kasnije u 19 časova počinje i kulturno-umetnički program koji obuhvata one stalne tačke, a to su narodna igra, pesma, zatim zdravica, narodni običaji i sve ono što čini folklor jednog naroda.


1.11.2021. – domaćin Bradarac gosti KUD „Biser” Draževac i UG „Radinost”

2.11.2021. – domaćin Donji Adrovac gosti KUD „Bukovik” Mozgovo i „Super žene” iz Tešice

3.11.2021. – domaćin Korman gosti KUD „Dejan Jovanović Deša” Tešica, KUD „Merak” Vukašinovac i „Super žene” iz Tešice

4.11.2021. – domaćin Loćika gosti KUD „Mladost” Žitkovac i Etno udruženje žena Korman

5.11.2021. – domaćin Katun gosti KUD „Vidovdan” Veliki Drenovac i Etno udruženje žena Korman

6.11 2021. – završnica manifestacije Dom kulture Aleksinac


Naslovna fotografija: Ilustracija (foto iz arhive).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

2 × 4 =