Вашар је и биће гужве, обратите пажњу на ово

Данас је у Алексинцу вашар, некада веома значајан догађај јер је то био последњи такав скуп у години. Одавно су вашари изгубили своју друштвену и економску улогу, али су још увек за многе наше суграђане занимљиви. Већ у јутарњим часовима трговци су заузели своја места, а и први посетиоци су већ на вашару. Већиња њих са маскама обилазе штандове, али има и оних који су дошли до улаза и само су бацили поглед на оно што се на вашару нуди. Кажу чисто да их жеља мине и двоумили су се да ли и да прошетају између штандова. На крају, појединци су одлучили да је безбедније, у сваком погледу, да са стране осмотре, па како рекоше, отићиће на село да бораве у природи.

Сигурно да ће данас бити доста народа у Алексинцу, а то значи и велики број возила. Зато возачи који буду своје аутомобиле паркирали треба да обрате пажњу на неколико ствари како не би били на удару паука. И на јавном паркиралишту где се не наплаћује паркинг постоје одређена правила којих се возачи морају придржавати. Не паркирајте на површинама означеним жутом бојом. Оне су обично обележене додатним знаком да су намењене за возила инвалидних лица или за неке друге кориснике. Или су уопште забрањене.

Јутрос када смо прошли градом видели смо такав један случај на паркингу код старе аутобуске станице. На „удару” је био један црвени „југићˮ.  Паук се припрема да га склони. Епилог нам није познат, јер смо наставили даље градом. А тамо опет нови „проблемиˮ. Неколико возила је приликом паркирања прешло на туђе паркинг место, па су тако стали на два паркинг места. И то је неправилно паркирање где може паук да интервенише.

Зато будите пажљиви. Ако нисте сигурни погледајте поново прописе из ове области. Можда је најсигурније да се правилно паркирате у зони наплате паркирања, купите дневну карту која је у висини око два пића и уживајте у вашарењу. Друга опција је да се паркирате даље од центра града па допешачите до вашара или користите такси. Или можда да се понашате у стилу „неће баш менеˮ. То је већ коцка и то вам не препоручујемо.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =