Почињу Михољски сусрети села

Током наредне недеље, односно у првих шест дана новембра, одржаће се Михољски сусрети села. Они су уствари Културно стваралаштво на селу, али ове године Општина Алексинац и Центар за културу су у сарадњи са Министарством за бригу о селу одлучили да заједничким снагама помогну оним селима где је друштвени живот потпуно замро.

Лидија Ракоњац (фото из архиве)

− Концепт Михољски сусрети села јесте да она Културно-уметничко друштва и она села која имају Удружења жена оду у нека друга,  другу средину, посете нека друга села и предоче нешто о свом раду како би се и она активирала и покренула. Тако да крећемо ове године од Брадарца, затим идемо у Доњи Адровац, Корман, Лоћику, Катун. Завршна манифестација биће овде у Алексинцу, а учествоваће Културно-уметничка друштва из Дражевца, Мозгова, Тешице, Вукашиновца, Житковца и Великог Дреновца. Такође, са нама су и удружења жена као што је УГ ‘Радиност’ и Удружења жена из Тешице и из Кормана − најавила је Лидија Ракоњац, организатор културно-уметничког програма Центра за културу и уметност Алексинац.

Све манифестације почињу у 18 часова када ће чланице удружења жена представити своје ручне радове, а касније у 19 часова почиње и културно-уметнички програм који обухвата оне сталне тачке, а то су народна игра, песма, затим здравица, народни обичаји и све оно што чини фолклор једног народа.


1.11.2021. – домаћин Брадарац гости КУД „Бисер” Дражевац и УГ „Радиност”

2.11.2021. – домаћин Доњи Адровац гости КУД „Буковик” Мозгово и „Супер жене” из Тешице

3.11.2021. – домаћин Корман гости КУД „Дејан Јовановић Деша” Тешица, КУД „Мерак” Вукашиновац и „Супер жене” из Тешице

4.11.2021. – домаћин Лоћика гости КУД „Младост” Житковац и Етно удружење жена Корман

5.11.2021. – домаћин Катун гости КУД „Видовдан” Велики Дреновац и Етно удружење жена Корман

6.11 2021. – завршница манифестације Дом културе Алексинац


Насловна фотографија: Илустрација (фото из архиве).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − two =