Од 1. септембра нове радионице за младе незапослене људе

У марту месецу ове године завршен је пилот пројекат Каритаса Алексинац „Инкубатор за младе”. Циљ пројекта било је оснаживање младих, незапослених људи са територије општине Алексинац да се запосле или покрену сопствени посао. Током трајања пројекта, за свега девет месеци, кроз ове радионице прошло је укупно 87 младих људи који су имали прилике да похађају курсеве енглеског и немачког језика и обуку из области предузетништва, која је остварена у сарадњи са организацијом „Про Актив” из Ниша.

Након успешно реализованог пројекта, Каритас Алексинац је од 1. априла кренуо са реализацијом новог пројекта који носи назив „Your Job” (Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans).

‒ Пројекат ‘Инкубатор за младе’ трајао је неких девет месеци. Каритас Аустрије, покровитељ пројекта, био је јако задовољан нашим радом, тако да су након завршетка пројекта они написали и кренули у реализацију са новим регионалним пројектом ‘Your Job’ који ће трајати наредне три године ‒ рекао је Вања Јакшић, један од саветника, и додао да се нада ће од 1. септембра поново покренути младе у нашем граду. 

Циљ пројекта је повећање запошљивости младих стварањем конкретних пословних прилика у југоисточној Европи, односно да кроз професионалну оријентацију, каријерно саветовање, прво радно искуство и предузетничку праксу оснаже младе и побољшају њихов положај на тржишту рада.

‒ Од 1. априла кренули смо званично са радом на пројекту ‘Your Job‘ који за циљ има оснаживање младих да пронађу посао, ово је заправо надоградња претходног пројекта који смо до недавно реализовали. Званично крећемо да радимо са младима, као саветници за каријерну оријентацију и онсаживање младих приликом проналаска посла, од 1. септембра ‒ казала нам је Јована Стојановић. 

Пројекат „Your Job” финансирају Каритас Аустрије и Аустријска развојна агенција, регионалног је карактера те се поред Србије спроводи и у Босни и Херцеговини и Албанији.

Сви млади људи од 15 до 30 година који су заинтересовани за каријерно усавршавање, оријентацију и проналазак посла могу да се пријаве за учешће у пројекту, долазком у просторије Каритаса Алексинац или позивом на број телефона 018/804-403 у периоду од 11 до 15 сати, као и путем мејла: jovana.stojanovic@caritas-aleksinac.org.rs и vanja.jaksic@caritas-aleksinac.org.rs.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − twelve =