Hrabro do cilja uprkos invaliditetu

Članovi Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih osoba  Aleksinac Slađan Milovanović i Dejan Medić su tokom vikenda uspeli da se popnu na vrh planine Rtanj, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.565 metara, i prve su osobe sa inavliditetom kojima je uspeo taj poduhvat.

Nakon opsežnih dvoipomesečnih treninga, i uz podršku prijatelja, drugih članova organizacije, medicinskih radnika i članova Planinarskog društva „Železničar“, Medić i Milovanović su ispunili svoju zamisao i pokazali još jednom da se uz dobru volju i podršku okoline sve prepreke, pa i one najveće – kakva slepilo svakako jeste, mogu prevazići.

– Dragan i ja smo osobe sa oštećenim vidom, to jest sto posto slepi, tako da nam je zapažanje u prostoru maksimalno ograničeno. Sama staza je bila dosta teška, naročito za nas. Bilo je dosta uzbrdica, teren je bio klizav, a bilo je čak i magle. Međutim, moram da budem skroman i da kažem da je Dragan, kao mlađi, lakše podnosio stazu i da nije imao toliko problema koliko sam ih imao ja – kaže za Radio Aleksinac predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih osoba Aleksinac Slađan Milovanović.

Cela akcija organizovana je povodom obeležavanja sedam decenija postojanja organizacije slepih I slabovidih osoba u Srbiji.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =