Nišlije bez premca, Aleksinčanima osam odličja

U Hali sportova održan je drugi Međunarodni džudo turnir „Aleksinac”, na kome je  učestvovalo 260 takmičara i takmičarki iz 38 klubova iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske i Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine. Takmičenja  su održana u tri kategorije: poletarci, mlađi pioniri i kadeti.

− Turnir je protekao u dobroj atmosferi i odličnoj organizaciji − kaže za naš portal Bojana Stanković, trener Džudo kluba „Aleksinac” koji je bio domaćin i organizator takmičenja.− Zadovoljna sam nastupom naših takmičara; osvojili su osam odličja, odnosno dve srebrne i šest bronzanih medalja, kao i četiri peta mesta, što je doprinelo da u ukupnom plasmanu zauzmemo 11. mesto − dodaje naša sagovornica.

Takmičarka Džudo kluba „Aleksinac” Ksenija Pavlović je osvojila je srebrnu medalju u kategoriji poletarki do 38 kilograma, a isto odličje pripalo je i njenoj  klupskoj drugarici Petri Ristić (ml. pionirke, – 52kg). Bronzane medalje izborili su: Veljko Manojlović (poletarci, – 38 kg), Petar Stoiljković (poletarci, – 42 kg), Sofija Milošević (ml. pionirke, – 52 kg), Lazar Stamenković (ml. pioniri, – 60 kg), David Milojević (ml. pioniri, – 60 kg) i Lazar Rusimović (ml. pioniri, + 66 kg).

Najbolji klubovi u pojedinim takmičarskim kategorijama nagrađeni su peharima. Tako je Džudo kluba „Prespa Resen” iz Resena (Severna Makedonija) nagrađen za najbolje poletarke, a DŽK „Trinaesti maj” iz Jagodine za najbolje poletarce. U konkurenciji mlađih devojčica i mlađih dečaka laureati su Džudo udruženje „Karađorđević” iz Sokobanje i Džudo klub „Haskovo” iz Haskova (Bugarska), najbolje kadetkinje su iz kluba „Džudoka” iz Beograda, a najbolji kadeti iz kluba „Rakovica”, takođe iz Beograda.

Titulu najboljeg kluba u svim uzrastima poneo je Džudo klub „Niš” iz Niša.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two + 15 =