Седмично око сто новооболелих од КОВИД-а

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац се стабилизовала, али је прерано доносити било какве закључке. То би укратко био закључак након изнетих података на данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације, кад је речено да је у протеклих седам дана од 625 тестираних, њих 100 било позитивно на вирус корона. То је незнатно смањење у односу на исти период претходне седмице када је било 109 новооболелих. У недељи иза нас,у ковид службама обе алексиначке здравствене установе, обављено је 385 првих прегледа и дато 16 терапија.

Због повећаног броја пацијената ковид амбуланта у Житковцу већ неко време ради до 22 сата, а ноћни ковид рад у Општој болници, који је био организован у прошлом пику заразе, још није успостављен пошто је ситуација сада нешто повољнија него тада. За разлику од ранијег периода сада лекар у ковид амбуланти, након одређених анализа и снимања, одлучује који пацијент наставља лечење у Алексинцу,а ко у Крушевцу. У алексиначкој Општој болници тренутно ради један пулмолог, док је други на испомоћи у Ковид болници у Крушевцу. Како је казао др Горан Видић, директор Опште болнице, у овој установи су два радника позитивна и за сада се рад одвија по редовном распореду.

У месецу августу у алексиначким здравственим установама тестирано је 2577 пацијената и 243 је било позитивно на вирус корона. У овом месецу број заражених је растао у другој половини када је било дана са двоцифреним бројем оболелих на дневном нивоу, односно троцифрени број заражених на седмичном периоду. Месец је започет са 17 новооболелих у првих седам дана, у других их је било 32, а у трећој седмици 67 новооткривених са вирусом корона. Већ у четвртој недељи августа је било преко 100 оболелих.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 6 =