Нишлије без премца, Алексинчанима осам одличја

У Хали спортова одржан je други Међународни џудо турнир „Алексинац”, на коме је  учествовало 260 такмичара и такмичарки из 38 клубова из Србије, Северне Македоније, Бугарске и Републике Српске, односно Босне и Херцеговине. Такмичења  су одржана у три категорије: полетарци, млађи пионири и кадети.

− Турнир је протекао у доброј атмосфери и одличној организацији − каже за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац” који је био домаћин и организатор такмичења.− Задовољна сам наступом наших такмичара; освојили су осам одличја, односно две сребрне и шест бронзаних медаља, као и четири пета места, што је допринело да у укупном пласману заузмемо 11. место − додаје наша саговорница.

Такмичарка Џудо клуба „Алексинац” Ксенија Павловић је освојила је сребрну медаљу у категорији полетарки до 38 килограма, а исто одличје припало је и њеној  клупској другарици Петри Ристић (мл. пионирке, – 52кг). Бронзане медаље изборили су: Вељко Манојловић (полетарци, – 38 кг), Петар Стоиљковић (полетарци, – 42 кг), Софија Милошевић (мл. пионирке, – 52 кг), Лазар Стаменковић (мл. пионири, – 60 кг), Давид Милојевић (мл. пионири, – 60 кг) и Лазар Русимовић (мл. пионири, + 66 кг).

Најбољи клубови у појединим такмичарским категоријама награђени су пехарима. Тако је Џудо клуба „Преспа Ресен” из Ресена (Северна Македонија) награђен за најбоље полетарке, а ЏК „Тринаести мај” из Јагодине за најбоље полетарце. У конкуренцији млађих девојчица и млађих дечака лауреати су Џудо удружење „Карађорђевић” из Сокобање и Џудо клуб „Хасково” из Хаскова (Бугарска), најбоље кадеткиње су из клуба „Џудока” из Београда, а најбољи кадети из клуба „Раковица”, такође из Београда.

Титулу најбољег клуба у свим узрастима понео је Џудо клуб „Ниш” из Ниша.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =