Nezaposlenost i dalje raste

Suduće po objavljenim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje i u drugom mesecu ove godine zabeležen je povećan broj lica na teritoriji opštine Aleksinac koja su evidentirana kao nezaposlena.

Na tržištu rada u Službi zapošljavanja Aleksinac minulog meseca registrovano je 5.954 lica na evidenciji. Nezaposlenost je, u odnosu na predhodni mesec, januar 2021. godine, povećana za 124 lica, ali u odnosu na isti period – februar 2020., broj lica na evidenciji se smanjio za 172 lica ili 2,81 posto.

I februarski podaci pokazuju da je i dalje prisutna dugotrajna nezaposlenost. Statistika pokazuje da od ukupnog broja lica na evidenciji, više od 12 meseci, na posao čeka njih 67,57 procenata ili 4.023 osoba.

Podaci još ukazuju da je najveći broj, među onima koji traže posao, građana starosti preko 40 godina, a najmanji mladih od 20 do 30 godina.

Što se tiče obrazovne strukture, naviše nezaposlenih je sa prvim stepenom 1.906 ili skoro jedna trećina nezaposlenih, ali ima i oko dve stotine njih sa fakultetskom diplomom, pa i jedna osoba sa doktoratom.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

16 − two =