Нови циклус „Традиционалног певања” у Дому културе

У Арт галерији Дома културе крајем ове седмице биће одржан нови циклус радионица традиционалног певања, коју другу годину заредом организују Центар за културу и уметност и огранак Српске академије наука и уметности из Ниша. Радионицом ће, као и до сада, руководити др Сања Ранковић, етномузиколог, доцент на Катедри за етнокомуникологију Факултета музичке уметности у Београду и чланица женске етно групе „Мобаˮ. Радионица ће бити одржана у петак и суботу (5. и 6. марта) и окупиће ограничен број полазника, који су се издвојили на прошлогодишњим циклусима ове радионице.

− Радионица ће бити одржана са заиста ограниченим бројем учесника. Током прошлогодишњег циклуса одвојио се један број учесника који су заиста вредно и напорно радили на тим радионицама и схватили су смисао и желе да се баве етно певањем. Тако да смо само њих контактирали због ограниченог броја људи у Арт галерији, где ће бити и одржана радионица, како бисмо испоштовали епидемиолошке мере – рекла је за наш портал Лидија Ракоњац, организатор програма Центра за културу и уметност.

фото из архиве

Радионица традиционалног певања одржава се са циљем очувања материјалне и не материјалне баштине наших крајева, усменог стваралаштва и језика, традиције и обичаја.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + nine =