Незапосленост и даље расте

Судуће по објављеним подацима Националне службе за запошљавање и у другом месецу ове године забележен је повећан број лица на територији општине Алексинац која су евидентирана као незапослена.

На тржишту рада у Служби запошљавања Алексинац минулог месеца регистровано је 5.954 лица на евиденцији. Незапосленост је, у односу на предходни месец, јануар 2021. године, повећана за 124 лица, али у односу на исти период – фебруар 2020., број лица на евиденцији се смањио за 172 лица или 2,81 посто.

И фебруарски подаци показују да је и даље присутна дуготрајна незапосленост. Статистика показује да од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, на посао чека њих 67,57 процената или 4.023 особа.

Подаци још указују да је највећи број, међу онима који траже посао, грађана старости преко 40 година, а најмањи младих од 20 до 30 година.

Што се тиче образовне структуре, навише незапослених је са првим степеном 1.906 или скоро једна трећина незапослених, али има и око две стотине њих са факултетском дипломом, па и једна особа са докторатом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + nine =