Glavna ulica Aleksinac

Најновији корона подаци: У општини Алексинац мирније

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је и даље сложена, али са назнакама смиривања. Јуче је у Општој болници од прегледаних пацијената тестирано њих 84 и код 19 особа је откривено присуство вируса. У суботу су у алексиначким установама урађене 152 анализе од којих је 39 било позитивно. Задњи радни дан у прошлој седмици, петак, је такође наговештавао овакав след догађаја, јер је од 184 особе са симптомима њих 55 било заражено вирусом ковид.

У седмици иза нас анализирано је 1.188 узорака, што је дневни просек близу 170 особа. Укупан број откривених заражених особа у тих седам дана је 354 или на дневном нивоу просечно нешто више од 50 лица.

Ако ове податке из прошле седмице упоредимо са бројкама у недељи пре овог периода онда се може закључити да се полако смирује епидемија. За разлику од седмице иза нас, у претходној је дневни просек анализираних узорака близу 247, а просек зараженик 85 особа.

Сличан закључак се може извући ако се упореде подаци два викенда. Јуче 19 заражених, а пре седам дана 27 особа. Ове суботе 39, прошле 54 пацијента. По устаљеном обичају, током викенда се мањи број људи одлучи да посети лекара, па ће данашњи статистички резултати показати у ком правцу иде епидемија у нашој општини. Прошлог понедељка узорковано је 268 пацијената и њих 78 је било заражено.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 6 =