Спортски викенд: Основци на 64 поља

Шаховски клуб Лав у сарадњи са овдашњим Савезом за школски спорт организује сутра општинско такмичење основаца у шаху. Надметање ће се одржати у конкуренцији дечака и девојчица који ће бити подељени по разредима.

Такмичење почиње у 10 сати у Основној школи „Љупче Николић” у Алексинцу.


Зимски успон на Трем

Планинари и планинарке алексиначке Брђанке, њих преко 20, учествоваће сутра на републичкој акцији „Зимски успон на Трем” коју организује у Планинарски клуб Железничар из Ниша.

Старт акције је у 7 сати у Доњем Душнику, а онда следи успон на Трем, на надморској висини од 1.810 метара. Укупна дужина стазе је 20 километара, са успоном и спустом од 1200 метара надморске висине.


Морава против Радничког у Сокобањи

Фудбалери житковачке Мораве сутра ће играти трећу по реду контролну утакмицу у склопу припрема за пролећн део првенства Зоне Центар. Ривал ће им бити Раднички из Београда, а меч ће се играти у Сокобањи, где се Београђани налазе на припремама.

У недељу на свом стадиону у Житковцу Морава ће  играти још једну утакмицу, овога пута против општинског лигаша, Јединства из Бобовишта.


Радевчани чекају Змајевац

И фудбалери Полета из Радевца интензивно се припремају за наставак првенства Окружне лиге Нишавског округа.

У недељу од 15 сати на игралишту у Радевцу Полет ће одмерити снаге са Змајевцем из Беласице који се такмичи у Градској лиги Крушевца.


Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + eight =