Најављено асфалтирање пута према Мозгову

Радови на реконструкцији дела пута Суботинац – Мозгово улазе у завршну фазу и како је најављено од надлежних служби од сутра би требало да почне асфалтирање деонице у дужини од 2,4 километра. У случају да буде падавина, како је напоменуто, одложиће се планирани радови. У појединим тренуцима може се очекивати и обустава саобраћаја на одређено време.

Реконструкција овог значајног општинског пута од Суботинца до Мозгова одвијаће се фазно, и како је планирано у прве две фазе биће обновљен коловоз у дужини од 2 километра и 400 метара. Пошто су припремни радови завршени у обе фазе, постављање асфалта обавиће се истовремено. Како смо сазнали планирано је да асфалтирање крене из правца Мозгова према Суботинцу и по неким проценама ти радови би трајали од четири до седам дана. Извођач радова је фирма „Металпласт Павловић доо” из Блаца, а инвеститор је Општина Алексинац која је из локалног буџета издвојила 35 милиона динара. Најављено је и постављање одређене саобраћајне сигнализације која ће обавештавати возаче о радовима и могућим правцима кретања.

У том делу наше општине тренутно се реализује још једна инвестиција која је по обиму знатно мања. У Суботинцу се гради пролаз преко водопропуста на једној важној сеоској улици. И та инвестиција, вредна 2,4 милиона динара се финансира из општинске касе, односно из Буџета општине Алексинац. Извођач је предузеће „Транскоп-Р” из Сврљига.

Очито да ће неколико наредних дана возачи, који се крећу пут Мозгова имати отежане услове кретања, али ће након тога добити неупоредиво бољу саобраћајницу према том насељу. Додуше, то је нешто више од половине укупне дужине пута Суботинац – Мозгово али док се нешто не почне, не види се ни завршетак тог посла. Нови асфалтни коловоз користиће и путници за Сокобању који се искључе код Рутевца и преко Брадарца дођу до Суботинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + six =