На репертоару ПИП-а вечерас Крушевљани

Вечерас на 9. Фестивалу првоизведених представа који се одржава у Великој сали алексиначког Дома културе је четврти такмичарски дан. Љубитељима позоришне уметности у нашем граду од 20 сати представиће се Крушевачко позориште са представом „За сада је све ОК”. Представа је е створена по тексту „Прозор” Наташе Рајковић, док је режија поверена Снежани Тришић.

Како истиче редитељка, ова представа је настала као последица интроспекције ауторског тима и глумаца. Сагледали су старе, познате образце живота, односа, понашања у новим околностима које су нас задесиле. Нова ситуација изазвана пандемијом може се посматрати као криза, али и као шанса. Кризна ситуација у позоришту и драми најчешће је највећи потенцијал представе јер криза захтева напор, превазилажење, трагање за решењима, одлуке, промене и борбу. У кризној ситуацији непогрешиво откривамо ко је ко, у њој се лик разоткрива, отвара и гради, на сцени као и у животу. У овој представи ликови на сцени саткани су од фрагмената наших прича, искустава, осећања.

У овом комаду улоге тумаче Биљана Николић, Дејан Тончић, Бојан Вељковић и Никола Ракић.

Насловна фотографија: Детаљ са представе (извор: https://bazar.rs/predstava-za-sada-je-sve-ok-na-festivalu-teatar-na-raskrscu-u-nisu/)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + nineteen =