На поклон 60 аутоседишта

На данас одржаној седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, усвојен је предлог Јавног позива за доделу ауто седишта за децу. Ову акцију покренула је Републичка агенција за безбедност саобраћаја са циљем повећања безбедности деце јер се правилним коришћењем оваквих седишта у 70% случајева повећава безбедност најмлађих путника у возилу. За спровођење ове акције у алексиначкој општини Агенција је обезбедила 20, а локални савет ће обезбедити још 40 седишта. Реч је о аутоседиштима француског произвођача „Наниа”.

Јавни позив са условима и критеријумима биће објављен на званичној интернет страници општине Алексинац и на огласној табли у згради општине.

Чланови Савета су водили рачуна да се кроз постављене услове и критеријуме спречи сваки вид злоупотребе. Како се данас чуло, предност у добијању седишта имаће родитељи близанаца, самохрани и незапослени а што ће доказати потврдама и уверењима. У случају да број благовремених и уредних пријава буде већи од броја расположивих ауто седишта, предност ће имати по првенству датума рођења детета, за децу која су рођена од 1. јануара ове године.

Родитељи који испуне услове и добију седиште биће у обавези да прођу обуку о правилном коришћењу седишта коју ће организовати Агенција за безбедност саобраћаја.
Пријаве се могу доставити поштом или на писарници општине Алексинац од 5. до 19. новембра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − one =