На овогодишњој “Протиној беседи”: Небојша Дугалић о уметности и вери

Протина беседа, академија посвећена Проти Стевану Димитријевићу, биће одржана у суботу 22. јануара у Великој сали Дома културе. И ове године по трећи пут у организацији Центра за културу и уметност Алексинац уз помоћ суорганизатора Огранка Српске академије наука и уметности у Нишу организује се манифестација посвећена животу и делу Проте Стевана Димитријевића, нашем суграђанину и човеку који је задужио не само своји град, већ и читав српски народ.

Овогодишњи програм ће се састојати из беседе коју ће у облику дијалога водити познати глумац Небојша Дугалић и новинар Александар Гајшек, препознатљив по својој емисији „Агапе” коју уређује и води на РТВ Студију Б.

− Њих двојица ће говорити на тему уметности и вере. То је тема која може да нас споји са оним што је Прота радио, а пре тога биће емитован један кратак филм као омаж Проти Стевану Димитријевићу, где ћемо изнети оне најосновније биографске податке из његовог живота и његовог рада – истакао је Александар Никезић, кустос Завичајног музеја Алексинац.

Почетак програма је заказан за 19 сати, а улаз је слободан за све заинтересоване.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 11 =